Savremene tehnologije omogućile su nam bolju informisanost i priliku da zavirimo u različite rituale nege koje se primenjuju širom sveta. Trenutni „hit“ jeste korejska nega lica, koja se sastoji od niza koraka i preparata koji obećavaju besprekoran ten. Ipak, postoje 4 osnovna koraka koja ne bi trebalo preskakati, a sve dodatne možemo uvesti ukoliko primetimo da koža ima dodatne potrebe ili želimo da rešimo određeni problem.

4 osnovna koraka nege su čišćenje, toniranje, hidratacija i zaštita.

Naše lice se tokom noći regeneriše i zato je bitno da umivanjem ujutru uklonimo mrtve ćelije kože kao i sebum koji naša koža proizvodi. Dovoljno je umivanje blagim sredstvom koje ne sadrži sapune koji isušuju kožu. Ako prilikom jutarnjeg umivanja uključimo PerlaPure aparat, na pravi način ćemo očistiti kožu i „razbuditi je“. Blaga masaža će podstaći cirkulaciju i značajno umanjiti nadutost i otečenost od spavanja.

Uloga tonika je da izbalansira PH vrednost naše kože, pa će dalja nega biti delotvornija.

Hidratacija je potrebna svim tipovima kože. Masna koža takođe može biti suva i na takvo stanje odgovoriti prekomernim lučenjem sebuma kako bi se zaštitila. Današnje kreme i serumi sadrže sastojke koji će kožu zaštiti od spoljašnjih uticaja i zagađenja.

Poznato je koliko sunčevi zraci imaju negativan uticaj na kožu i zato je poslednji, ali jednako bitan korak zaštita. Prilikom odabira kreme obratite pažnju da li ista sadrži zaštitini faktor. Dugoročno, koža će Vam biti zahvalna, odložićete nastanak bora.

Nakon nege, većina dama će na lice naneti šminku, koja će nakon sveobuhvatne nege istaći blistavost i jedrinu kože.

Zanimljiva činjenica: Da li ste znali da žene u proseku na godišnjem nivou nanesu 4-6 kg kozmetičkih proizvoda???

Stariji post Noviji post