Opšte je poznato da na kraju dana treba skinuti šminku i temeljno očistiti lice pre spavanja. Ipak, ako su nam dobro poznate posledice odlaska u krevet sa šminkom, uvrstićemo temeljno čišćenje lica pod obaveznu rutinu pre spavanja, čak i nakon ludog provoda ili opravdanog umora nakon napornog dana.

Sloj šminke na našem licu pomešan sa nečistoćama koje su se tokom dana nakupile ne dozvoljava koži da diše, čini pore vidljivim, a može prouzrokovati i infekcije, koje će se manifestovati u vidu bubuljica i mitisera. Koža se tokom noći obnavlja i odbacuje mrtve ćelije, međutim ukoliko je u tome sprečava sloj šminke, ona će postati gruba i perutava. Površinski slojevi kože neće imati dovoljno vlage, a na duže staze, ovakvi uslovi dovešće do prevremenog starenja.

Na večernjim ritualima nege, koža lica će nam biti zahvalna. Međutim, čak i ako nemamo vremena da nanesemo serum i kremu koja je prilagođena našem tipu kože, čišćenje lica ne smemo preskočiti. Lako ćemo ga podići na viši nivo i učiniti zabavnijim i prijatnijim uz aparat Perla Pure koji temeljno čisti, uklanja mrtve ćelije, ujedno masira i podstiče kožu na obnovu.

Vrlo je verovatno da redovnim korišćenjem ovog malog saveznika dostignemo izgled kože lica kojoj šminka i nije potrebna. U svakom slučaju, na duže staze efekti će se ispoljiti u vidu zdrave, blistave i jedre kože.

Stariji post Noviji post